Procedure

Procedure

Na een eerste onderzoek is een consultatie bij de revalidatiearts noodzakelijk. Het soort arts is afhankelijk van de stoornis. Deze zal een onderzoek voorschrijven via het formulier dat je van de logopedist meekrijgt. Dit formulier moet terugbezorgd worden aan de logopedist zodat de goedkeuring kan worden aangevraagd.

 

Naast een bezoek aan de revalidatiearts moet er ook een "aanvraagformulier voor tegemoetkoming" ingevuld en terugbezorgd worden. Dit formulier krijg je ook via de logopedist.

 

Voor taalstoornissen moet er een audiogram afgenomen worden als bewijs van normaal gehoor, dit doet de NKO-arts. Een bewijs van normale intelligentie, aangetoond door een intelligentietest, is ook noodzakelijk.

Als alle administratieve stappen doorlopen zijn kan de therapie starten.

 

Aan de hand van de verschillende documenten kan een aanvraag verstuurd worden naar de mutualitiet. Deze moet zijn goedkeuring geven voor de terugbetaling. Pas als de goedkeuring verleend is kan de logopedie terugbetaald worden. Hiervan zullen we beiden op de hoogte gebracht worden.

 

De meeste pathologie├źn hebben een terugbetaling van 2 jaar. Na een jaar moet er een verlenging aangevraagd worden. Dit gaat meestal via de huisarts. Bij de rubriek behandelingen vindt u de verschillen terug per stoornis.

 

Voor sommige stoornissen, zoals articulatie, is er geen terugbetaling mogelijk. De meeste mutualiteiten hebben dit wel opgenomen in hun aanvullende verzekering. Afhankelijk van uw mutualiteit zullen een aantal sessies terugbetaald worden. Neem best contact op met uw mutualiteit voor meer info.

 logomieke@gmail.com                                                                              0476/90 75 61